...

Çevre Mühendisliği Bölümü

Staj Hakkında Bilgilendirme
02/03/2014

İlk dönem stajı olan laboratuar stajını yapacak olan 2. sınıf öğrencilerimizin, aşağıda verilen bilgi ve belgelere göre staj başvurularını yapmaları gerekmektedir. Laboratuar stajı, 20 iş günü olacaktır. Öğrencilerimiz stajlarını, Devlet Su İşleri (DSİ), İller Bankası, Halk Sağlığı Laboratuarları ve belediyelerin içme ve atıksu arıtma tesislerindeki laboratuarlar gibi Çevre Mühendisliği ile ilgili kamu kurumlarının su/atıksu laboratuarlarında veya akredite özel çevre laboratuarlarında yapabilirler. Stajın, Çevre Mühendisliği ile alakalı bir kurum/kuruluşta yapılması ve Çevre Mühendisliği uygulamaları ile alakalı olması şarttır. Öğrencilerimize, analiz metodu olarak test kiti kullanan laboratuarları önermiyoruz!

Staj başvuru süreci, Staj Süreci Akış Şeması nde anlatılmıştır. Öğrencilerimizin, Mart - Nisan aylarında staj yapacakları yerleri kesinleştirmeleri ve sigortalarının yapılabilmesi için Nisan ayının sonuna kadar ilgili evrakları Fakültemize teslim etmeleri/göndermeleri gerekmektedir.

Staj defterleri, staj yapılan hergüne en az 1 sayfa düşecek şekilde, Staj Rapor Formatına uygun olarak doldurulmalıdır. Örneğin, 20 iş günü olan staj için, en az 20 sayfa yazılmalı ve her sayfanın altına o günün tarihi yazılmalıdır. Staj defterlerine, çoğunlukla analiz sonuçları yer almamalı; staj yapılacak kurum/kuruluş ile ilgili tanıtıcı bilgiler, numune alma, yapılacak deneylerin metotları, kullanılan malzemeler, yapılışları ve analiz sonuçlarının değerlendirilmesi gibi bilgiler verilmelidir. Abartıya kaçmamak şartıyla, laboratuar ve kullanılan cihazların fotoğrafları da yer alabilir. Staj defterleri, MS Word yazılımı ile bilgisayar ortamında yazılacak, ve ciltlerenek veya spiral kaplatılarak ilan edilecek olan tarihte teslim edilecektir. 

Stajın kabulu veya reddi, staj belge ve defterlerinin 2014 - 2015 öğretim yılının başında tesliminden sonra, staj komisyonunun staj defterini dikkate alarak yapacağı değerlendirme sonucunda belli olacaktır. Staj komisyonu isterse, kopya ihtimaline karşı ilave olarak, öğrencileri teslim ettikleri defterdeki bilgileri esas alarak sözlü sınav yapma hakkına sahiptir. 

Başvuru Aşamasında Kullanılacak Formlar

Staj Süreci Akış Şeması

Staj Başvuru Dilekçesi (örnektir, 20 iş günü için doldurulacak ve staj başvurusunun yapılacağı kurum/kuruluşa verilecektir)

Staj Kabul Formu 

Staj Sigorta Bilgi Formu

Staj için sizi kabul eden kurum/kuruluş bölümümüze, staj için kabul edildiğinizi beyan eden bir yazıyı bölümümüze gönderdikten sonra bir adet staj kabul formu numaralı form ve iki adet staj sigorta bilgi formunuyla birlikte nüfus cüzdanınızın fotokopisini Bölüm Staj Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Seval ARAS'a teslim etmeleri gerekmektedir (bakınız: Staj Süreci Akış Şeması)

Staj Tamamlandıktan Sonra Teslim Edilecek Belgeler

Staj Rapor Şablonu

Kurum Staj Değerlendirme Formu

Mühendislik Mimarlık Fakültesi Staj Yönergesi

İlgili Öğretim Üyeleri

Bölüm Staj Koordinatörü: Yrd. Doç. Dr. Seval Aras

Fakülte Staj Koordinatörü: Doç. Dr. İsmail Dinçer